YELLOWLANE | ‘Goed Goud’ Expositie Museumplein
16056
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16056,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 
Over dit project

Solidaridad maakt zich hard voor betere werkomstandigheden voor arbeiders over de hele wereld. Zo ook voor de goudmijnwerkers in Zuid Amerika. Hun campagne “op weg naar Goed Goud’ die hiervoor ontwikkeld werd kreeg opnieuw aandacht middels een bijzondere foto expositie op het Museumplein in Amsterdam.

Bekende sporters en onbekende Ghanese mijnwerkers kwamen hier samen, beide als winnaars van goud, om aandacht te vragen voor de erbarmelijke omstandigheden waaronder goud wordt gewonnen in de mijnen. Ook wordt met deze campagne een oproep gedaan aan het Internationaal Olympisch Comité om de gouden medailles in Rio de Janeiro van duurzaam ‘goed’ goud te produceren.

YELLOW LANE bemiddelde tussen Solidaridad en de deelnemende sporters, met als resultaat dat toppers zoals Maartje Paumen, Femke Heemskerk, Esther Vergeer, de gouden volleyballers van Atlanta en topcoach Gerard Kemkers op de foto gingen en hiermee hun steun betuigen aan deze prachtige campagne.